BESTÄLL ONLINE OCH HÄMTA I BUTIKEN

Kurser & Workshops

Välkommen!

De här workshopkvällarna hålls av mig, Hanna Alperud, som är utbildad kost- och hälsorådgivare och rawfoodinspiratör. Jag har själv upplevt en fantastisk resa med hjälp av rawfood – från kronisk värk och sjukskrivning till ett alldeles nytt liv. Nu brinner jag för att göra rawfooden och kunskapen om den lättillgänglig för alla!

Under workshopparna får du lära dig mer om den underbara rawfooden, varför den är bra, och hur du enkelt kan få in den i ditt liv. Vi tillreder allt tillsammans och avslutar såklart kvällen med att provsmaka allt det goda. Och recepten får du med dig hem, så att du enkelt kan komma igång hemma i ditt eget kök.

Här under hittar du de workshops och kurser som är aktuella just nu. Du anmäler dig enkelt till dem genom att skicka ett mejl till mig på hanna@rawforgood.se. Anmälan är bindande.

Hanna_matverkstan

3-rätters Rawfood Middag

Välkomna till en annorlunda workshop på Wärdshuset i Tavelsjö!
Se, Lär, Smaka!
Ni kommer lära er hur man förbereder och tillreder en 3-rätters rawfood middag. Vi avslutar med att äta tillsammans. Recepten får ni med er, så ni kan komma igång hemma i ert eget kök.

Plats:
Strandvägen 25, 922 63 Tavelsjö
Tid:
5 juni 14:00-16:30
Pris: 575:-/person
MENY
Förrätt: Gurkrullar med soltorkad pumpafrö röra.
Huvudrätt: Växtbaserad burgare med sötpotatischips och cashewbaserad sourcream sås.
Eferrätt: Hallon/choklad paj med cashewgrädde.
Den här workshopen hålls av mig, Hanna Alperud, som är utbildad kost- och hälsorådgivare och rawfoodinspiratör. Jag har själv upplevt en fantastisk resa med hjälp av rawfood – från kronisk värk och sjukskrivning till ett alldeles nytt liv. Nu brinner jag för att dela den här underbara maten med er.
Vi håller avstånd och jag visar alla moment.
Anmälan görs till: hanna@rawforgood.se
Sista anmälningsdag: 3/6
Begränsat antal platser.
Betalning görs i förskott mot faktura eller via swish

Raw middagsbuffé med påsktema

Många upplever att rå mat hjälper dem till mer energi, mindre värk och inflammationer, klarare hy och gladare humör. Hur skulle rawfood kunna påverka dig? Är du nyfiken på att utforska det?
Plats:
Brännlandsvägen 56, 905 92 Umeå
Tid:
7 april 18:30-21:00
Pris: 695:-, gå 2 betala 645:-/st
Den här kvällen lagar vi en middagsbuffé med bland annat pizza, wraps och en del påsk inspirerade rätter. Vi avslutar med en härlig chokladtryffeltårta. Det blir mycket mat så fokus kommer att ligga på tillagning och provsmakning.
Recepten får du med dig, så att du enkelt kan komma i gång hemma i ditt eget kök.
Den här workshopkvällen hålls av mig, Hanna Alperud, som är utbildad kost- och hälsorådgivare och rawfoodinspiratör. Jag har själv upplevt en fantastisk resa med hjälp av rawfood – från kronisk värk och sjukskrivning till ett alldeles nytt liv. Nu brinner jag för att göra rawfooden och kunskapen om den lättillgänglig för alla!
Du anmäler dig enkelt genom att skicka ett mejl till mig på hanna@rawforgood.se eller via sms 070-6768284.
Anmälan är bindande, och sista anmälningsdag 5/4.

Raw Desserter och påskgodis

Den här workshopkvällen inriktar sig främst på rawfoodens läckra desserter och chokladpraliner. Råa godsaker går hem hos de allra flesta – stora såväl som små – oavsett vad man äter för mat i övrigt. Det är ljuvligt att kunna äta sött och samtidigt fylla på med näring genom nötter och frön, frukt, bär, kokos och rå choklad.
Plats:
Brännlandsvägen 56, 905 92 Umeå
Tid:
23 mars 18:30-21:00
Pris: 675:-, gå 2 betala 595:-/st
Under kvällen lär du dig grunderna kring vad rawfood är, de näringsmässiga fördelarna, varför enzymerna är dina bästa kompisar, och inte minst hur den här typen av desserter faktiskt kan hjälpa dig att bli av med ditt sötsug!
Vi lagar flera sorters raw desserter och choklad, och lär oss tillsammans. Och så äter vi allt det goda, förstås.
Och recepten får du med dig hem, så att du enkelt kan komma igång hemma i ditt eget kök.
Den här kvällen hålls av mig, Hanna Alperud, som är utbildad kost- och hälsorådgivare och rawfoodinspiratör. Jag har själv upplevt en fantastisk resa med hjälp av rawfood – från kronisk värk och sjukskrivning till ett alldeles nytt liv. Nu brinner jag för att göra rawfooden och kunskapen om den lättillgänglig för alla!
Anmälan är bindande och sker till: hanna@rawforgood.se
Begränsat antal platser.
Sista anmälningsdag: 21/3

Stärk ditt välmående – i kropp och knopp

Upplägg: 2 veckors intensiv-program, online med vägledning varje dag. Lättillgängligt, personligt, lättsamt och med syfte att stärka fysiskt och mentalt välmående.
Målgrupp: Kvinnor mellan 30-50 år. rawforgood
Sista anmälningsdag: 10 april

Det här är för dig som:

 • Vill ha mer energi och glädje i din vardag och önskar ladda batterierna
 • Är mån om din hälsa och söker enkla effektiva sätt att skapa ett hållbart välbefinnande både fysiskt och mentalt.
 • Är nyfiken på Rawfood och näringslära och önskar motivation och kunskap för att börja äta mer näringsriktigt.
 • Är nyfiken på nya sätt att stärka din mentala hälsa och glädje i livet. Som önskar insikter och verktyg för att få tillgång till din kraft inombords så att du kan vara stark i vardagen och kunna bevara ett tillstånd av lugn och självtillit trots påfrestningar och utmaningar.
 • Vill prova på och lära dig enkla, lättillgängliga sätt att återskapa balans i ditt nervsystem en ”vanlig arbetsdag”.
 • Söker ett personligt, lättillgängligt, Corona-säkert upplägg online, där du samtidigt får skapa kontakt och känna gemenskap med andra likasinnade människor.

Så här ser upplägget ut:

Vi serverar ett helhetsupplägg där du får allt du behöver för att komma igång och ytterligare stärka ditt välmående både fysiskt och mentalt.

Du får allt du behöver för att under två veckor äta näringsrik, enzymrik kost som stärker hälsosamma processer i kroppen och hjälper till att rensa ut gifter som lätt lagras i vårt system. Du lär dig och praktiserar samtidigt tekniker som lugnar nervsystemet och hjälper till med utrensningen samt får insikter om förhållningssätt för att skapa ett hållbart inre välmående i din vardag.

Du kan enkelt delta online där vi guidar och stöttar dig i form av föredrag, demonstrationer, praktiska övningar och reflektioner.

Allt detta får du med dig:

 • Startpaket – ingredienser till frukosten de två första dagarna. De 6 första Umeåbor som registrerar sig får dessutom 2 raw food tårtbitar hemlevererande.
 • Recept till frukost, lunch och middag för 14 dagar.
 • 3 x 1.5 timme föreläsningar om näringslära, detox och rawfood inklusive demonstration hur du lagar maten.
 • 3 x 1.5 timmes föreläsningar och redskap för ökad mental hälsa, harmoni och glädje.
 • Enkla, handfasta verktyg för att lugna sinnet och nervsystemet
 • En kraftfull teknik för att öka din medvetenhet, släppa begränsande tankemönster och öka förmågan att uppnå hållbart välmående i vardagen
 • 1 x 30 min yoga klass på stol att enkelt använda i vardagen – tillgänglig för nedladdnig
 • 1 inspelad avslappningsguidning  – tillgänglig för nedladdning
 • 3 x 30 min gemensam morgon meditation med reflektion
 • Inga förkunskaper krävs
 • Total 16 h undervisning
 • Pris 3900 kr per person eller gå två personer och betala endast 2990 kr per person. (moms ingår för privatpersoner och tillkommer för företag).

Preliminärt schema :

Söndag 18/4

19:00-19:30 Välkomna (Presentation & praktisk information)

19:30-21:00 Näringslära och frukost demonstration 

Måndag 19/4

18:30-20:30 Grunden för ett hållbart mentalt välmående   

Tisdag 20/4

18:30-20:00 Detox och lunch demonstration 

Onsdag 21/4

7:00-7:30 Morgon meditation

Torsdag 22/4

18:30-20:30 Detox genom meditation och Middagsdemonstration

Fredag 23/4

7:00-7:30 Morgon meditation

Lördag 24/4

Valfri tid Yoga på stol

Söndag 25/4

18:30-20:00 Ett stressfritt liv – går det? 

Måndag 26/4

18:30- 20:00 Balans och tillit – hur svårt kan det vara och Yoga Nidra

Tisdag 27/4

19:00-20:00 Check-in och fallgropar

Onsdag 28/8

7:00-7:30 Morgon meditation

Torsdag 29/4

19:00-20:00 Check-in och fallgropar

Söndag 2/5

18:30-20:30 Avslut och nästa steg

Om Maria

Maria jobbar med inre transformation. Att kliva genom det som håller dig tillbaka från att vara den du vill och leva det liv du önskar. Vägen är enkel men inte alltid lätt. Hon erbjuder hjälp att öka din medvetenhet, förändra din relation till dina tankar och känslor och stärka kontakt med din inre kompass så att du lättare kan gå den väg som känns sann för dig.

Maria jobbar holistiskt med olika verktyg som syftar till att integrera förståelse och upplevelse – sinne, kropp och hjärta. Hennes kurser, föredrag och retreats i Sverige, utomlands och on-line, fylls i första hand av företagsledare men finns även tillgängliga för alla målgrupper. Hon samarbetare med välkända hotellkedjor såsom Six Senses och YTL samt ledarorganisationen Young President Organsiation (YPO.or). Maria driver också ett eget retreatställe norr om Stockholm – Liljero Retreat.

Maria har 20 år bakrund från Finansbranschen där hon jobbat med såväl strategisk som operationell verksamhetsutveckling i Sverige och Europa. Han har även en 25-årig parallell karriär som gruppträningsinstruktör och lanserat och lett träningsconcept inom fitness.

Maria är certifierad Ishayas meditaitonslärare och har undervisat i mer än 10 år och 10 länder. Hon har ett flertal yoga certifikat (Ishta yoga, Virya yoga, M Space yoga, Yin yoga mfl), samt är bland annat NLP coach /Kommunikolog, EFT och Trauma terapeut.

Om Hanna

Hon är kostrådgivare, hälsorådgivare och rawfood inspiratör med sin bas i västra norrfors strax utanför Umeå.

Hon har själv upplevt en fantastisk resa med hjälp av rawfood – från kronisk värk och sjukskrivning till ett alldeles nytt liv.

Idag bedriver hon sin egen verksamhet ”Raw for good” sedan 2016. Där gör hon egna recept, och producerar rawfood bakverk som levereras till olika caféer och butiker, håller kurser och rådgivning inom alkalisk kost.

Hennes vision är att sprida kunskap inom hälsa och kost, men också förebygga hälsoproblem och eliminera kroniska hälsotillstånd.

Hon brinner för att öka livsglädjen hos människor och vara med på deras resa till en friskare, gladare och starkare livsstil.

Rawfood – Helgkurs

Under dagarna två får ni njuta av god mat och samtal i vackra spanska salen. Under den här helgkursen lär du dig grunderna för hur du kan anamma den råa livsstilen och bli din egen rawfood-kock.
Plats:
The Pink – Scharinska Villan, Storgatan 65

Vänligen kontakta oss för vidare information om datum och tid.
Populär

Raw desserter och choklad

Den här workshopkvällen inriktar sig främst på rawfoodens läckra desserter och choklad. Råa godsaker går hem hos de allra flesta – stora såväl som små – oavsett vad man äter för mat i övrigt. Det är ljuvligt att kunna äta sött och samtidigt fylla på med näring genom nötter och frön, frukt, bär, kokos och rå choklad. Under kvällen lär du dig grunderna kring vad rawfood är, de näringsmässiga fördelarna, varför enzymerna är dina bästa kompisar, och inte minst hur den här typen av desserter faktiskt kan hjälpa dig att bli av med ditt sötsug! Vi lagar flera sorters raw desserter och choklad, och lär oss tillsammans. Och så äter vi allt det goda, förstås.
Plats:
Raw for Good, brännlandsvägen 56

Vänligen kontakta oss för vidare information om datum och tid.

Anmäl dig till kurs!

Håll dig uppdaterad på nyttigheter

Prenumerera på vårat nyhetsbrev och få alltid våra nyheter först!

142170283_1512280378961179_7257563349769818325_n

Varmt välkommen till en lite annorlunda workshop på Wärdshuset i Tavelsjö. Se, lär och smaka! Hanna Alperud som är utbildad kostrådgivare, hälsorådgivare och rawfood inspiratör, kommer att visa hur man gör 3 olika rawfood bakverk.
Din investering: 345:-, då ingår te, recept, och 3 sorters bakverk. Anmälan görs till: hanna@rawforgood.se eller sms 070-6768284, senast 19/2